Diensten ivm coronavirus

22-03-2020 - Informatiebrief van de Hervormde gemeente te Oosterland

Vanwege het coronavirus zijn alle kerkelijke activiteiten de komende tijd afgelast. De kerkdienst op zondagochtend gaat wel door, maar is alleen via internet of kerktelefoon mee te beleven. De termijn die we aanhouden is conform de richtlijn die de overheid stelt.

Kerkdiensten meeluisteren via internet: elke zondag 10.00 uur

Elke zondagochtend om 10.00 uur zal er live een kerkdienst worden uitgezonden vanuit de Jodocuskerk. Deze dienst kunt u meebeleven via hervormdoosterland.nl of via kerkdienstgemist.nl Ook kunt u de dienst achteraf terugluisteren. Eventuele voorbeden kunt u kenbaar maken (telefonisch of via mail) aan een ouderling of aan de predikant.

Behoefte aan een praatje of aan een luisterend oor?

Misschien voelt u zich de komende tijd soms wel eenzaam of heeft u gewoon even behoefte aan een praatje. U kunt dan altijd de predikant of een ouderling bellen. Ook in geval van nood (bijv. ziekte, ziekenhuisopname) blijven wij graag op de hoogte. Bel gerust!

Edwin Groot Karsijn 64 12 19

Rian Bal

Bart van der Vlugt

Leendert van der Werf

Een boodschapje of andere hulp nodig?

Wij van de diaconie willen graag mensen helpen die bij de risicogroep horen en niet naar buiten durven of kunnen. Heeft u bijvoorbeeld een boodschapje nodig en verder geen familie in de buurt om u te helpen? Schroom dan niet om ons te bellen. Wij doen dat graag voor u!

Annelies van den Berge

Nellie Bolier

Op de hoogte blijven

Via onze website www.hervormdoosterland.nl kunt u op de hoogte blijven van actuele informatie. Op het moment dat de kerkdiensten weer in de gewone vorm zullen doorgaan stellen wij u hiervan op de hoogte.

--------------------------------------------------------------------------

Bericht vrijdag 13 maart 22:30 uur

Betreft: gevolgen ontwikkelingen Coronavirus en de kerk

Geachte gemeenteleden,

Afgelopen week heeft de Nederlandse regering een aantal maatregelingen afgekondigd om de gevolgen van het Coronavirus te beperken.

Deze maatregelen hebben directe gevolgen voor het kerkelijk leven.

Een van de maatregelen is om bijeenkomsten van meer dan 100 mensen tot en met 31 maart af te gelasten. Veel gemeenten hebben al aangegeven dat er zondag geen diensten zullen zijn.

Wij als kerkenraad hebben vrijdagavond hierover vergaderd en zijn tot het besluit gekomen om vanaf zondag 15 maart a.s. tot en met zondag 29 maart geen diensten te houden.

Het annuleren van kerkdiensten is ingrijpend maar ook hierin hebben wij onze verantwoordelijkheid t.o.v. u als gemeente en onze burgerlijke gemeente.

Wel zullen de morgendiensten live doorgaan – dit in zeer beperkte mate – wat inhoudt dat er behalve de dienstdoende predikant, een ouderling, diaken en kerkrentmeester aanwezig zullen zijn.

Deze dienst is dus te beluisteren via de website van onze kerk, onder het kopje live-dienst.

Tot nader bericht zullen er geen avonddiensten zijn.

Voor verdere en actuele berichtgeving verwijzen we u naar de website www.hervormdoosterland.nl.

Het ziet er naar uit dat het kerkelijk en burgerlijk leven voorlopig anders zijn.

Laten we daarbij de ouderen en eenzame gemeenteleden niet vergeten.

Ons – ook in deze crisis - daarbij gedragen wetend door de liefde van de eeuwige God in Jezus Christus.

Met een hartelijke en bemoedigende groet vanuit de kerkenraad,

Leendert van der Werf,

ouderling-scriba.