Kindernevendienst

Kindernevendienst

Iedere zondagmorgen (behalve in de zomerperiode) is er kindernevendienst. Door enthousiaste ‘leidings’ wordt bij toerbeurt een kindernevendienst voorbereid. We verlaten de ‘gewone’ dienst nadat we het lied voor het lezen van de schriftlezingen hebben gezongen en komen voor dankgebed en collecte weer naar binnen.

Het aantal kinderen is niet zo heel erg groot. We doen het daarom in één groep. Natuurlijk praten we met de kinderen over koetjes en kalfjes. Het is belangrijk dat ze even kwijt kunnen wat hen die week heeft bezig gehouden of waar ze vol van zijn.
Daarna lezen we een Bijbelverhaal. We praten over het hoe en wat van het verhaal. Naar aanleiding daarvan maken we een knutsel of doen een spel. We maken hierbij gebruik van de methode ‘Vertel het maar’.

‘De Kerst’ is voor ons een bijzondere en drukke periode. De kinderkerstviering organiseren we in onze kerk op de zondagavond voor Kerst.
Ieder jaar worden we weer aangenaam verrast door het aantal mensen dat hier naar toe komt en het weet te waarderen. Ook in 2020 hopen we met elkaar een mooie en sfeervolle kerstviering te organiseren.

De kindernevendienst van Oosterland. Natuurlijk zijn (veel) meer kinderen altijd welkom. Maar ook met ons huidige groepje gaan we het nieuwe seizoen met plezier weer aan de slag.

Contactpersoon: Wim de Valk,  tel. 06-44812036

Actiekids

Elk jaar doet onze gemeente in oktober/november mee met Actiekids. Het is een operatie geworden van grote en kleine mensen uit onze gemeente.
Het doel is om kinderen in de arme landen een schoenendoos te geven met spullen die zij hard nodig hebben of waarmee zij kunnen spelen.
Zo kan de doos gevuld worden met tandpasta, zeep en andere dingen voor de dagelijkse verzorging. Maar ook speelgoed, geen oorlogsspeelgoed, wordt zeer gewaardeerd.

Financiële giften kunnen in de versierde schoenendoos worden gestopt die tijdens de ‘dozenperiode’ in de hal van de kerk staat. Want per doos is een bedrag ad. € 5,-- nodig voor de verwerking en de verzending.
De folders met informatie worden via de Kerkbode bezorgd of in de kerk uitgedeeld.

U/jij kunt ook meehelpen een groot aantal schoenendozen te vullen voor kinderen die het écht een keertje nodig hebben.

We waren blij verrast dat na enkele jaren van teruggang er de afgelopen jaren weer meer dozen naar het verzamelpunt konden worden gebracht. Kunnen we die opgaande lijn alstublieft ook dit jaar voortzetten?

Contactpersonen: Jannie Bellers en Hanna IJzelenberg tel: 0111-642550