Kindernevendienst

Kindernevendienst

Behalve tijdens de zomervakantieperiode is er tijdens de kerkdienst kindernevendienst. Door enthousiaste ‘leidings’ wordt deze bij toerbeurt voorbereid.
Omdat het aantal kinderen niet zo heel erg groot is doen we het in één groep.

Natuurlijk praten we met de kinderen over koetjes en kalfjes.
Het is belangrijk dat ze even kwijt kunnen wat hen die afgelopen week heeft beziggehouden of waar ze vol van zijn. Daarna lezen we een Bijbelverhaal. We praten over het hoe en wat van het verhaal. Naar aanleiding daarvan maken we een knutsel of doen een spel. We maken hierbij gebruik van de methode ‘Vertel het maar’.

De kindernevendienst van Oosterland. Natuurlijk zijn (veel) meer kinderen altijd welkom. Maar ook met ons huidige groepje gaan we het nieuwe seizoen met plezier weer aan de slag.

Contactpersoon: Wim de Valk, tel. 06-44812036

Actiekids

In oktober/november wordt er in onze gemeente een actie gehouden voor Actiekids. Het is een operatie geworden van grote en kleine mensen uit onze gemeente.
Het doel is om kinderen in de arme landen een schoenendoos te geven met spullen die zij hard nodig hebben of waarmee zij kunnen spelen.
Zo kan de doos gevuld worden met tandpasta, zeep en andere dingen voor de dagelijkse verzorging. Maar ook speelgoed, geen oorlogsspeelgoed, wordt zeer gewaardeerd.

Financiële giften kunnen in de versierde schoenendoos worden gestopt die tijdens de ‘dozenperiode’ in de hal van de kerk staat. Want per doos is een bedrag ad. € 5,-- nodig voor de verwerking en de verzending.

De folders met informatie worden via de Kerkbode bezorgd of in de kerk uitgedeeld.
U/jij kunt ook meehelpen een groot aantal schoenendozen te vullen voor kinderen die het écht een keertje nodig hebben.

Contactpersoon: Hanna IJzelenberg (0111-642550)