Catechese voor jongeren

Catechese voor jongeren.

TWAALF MAAL IN HET DIEPE SPRINGEN

Hoi allemaal,
Waarom zou je twaalf maal dit seizoen naar catechese gaan? Waarom moet je twaalf maal je huiswerk in de steek laten, de voetbal even laten liggen of je favoriete serie afzetten?

Omdat er even iets belangrijkers is. Omdat er kansen voor je liggen om verder te komen in je leven.
Niet voor jouw successtory maar om je meer te laten begrijpen wie God is, wat de Bijbel laat zien en wie je zelf bent.
Veel mensen zijn blijven steken in de verhalen van de zondagschool. Die waren natuurlijk prachtig, maar als kind kun je niet begrijpen dat zo’n verhaal maar een beginnetje is. Er liggen zoveel prachtige lagen onder.
Om die te ontdekken moet je wel op ontdekkingsreis gaan. Dan leer je anders naar de Bijbel kijken, dan is het opeens geen saai boek meer, maar het wordt voor jou iets dat je nooit meer wilt missen. Zo word je als mens – zegt die Bijbel – ongelooflijk gelukkig.

Twaalf maal gaan we het diepe in. Als duikers op zoek naar verborgen werelden onder water. Wie is God eigenlijk? Wat stel je van Hem voor? En als iemand aan je vraagt: wat is de Heilige Geest, wat zeg je dan?
Hoe kun je de Bijbel beter begrijpen? En: wat is bidden eigenlijk? Wie was Jezus? Wie is Jezus? Zo kun je wel doorgaan.
Lezen in de Bijbel, luisteren naar de Bijbel, leren van de Bijbel. Ontdekken hoe kunstenaars schitterende muziek maakten bij de Bijbel, songs, prachtige schilderijen, tekeningen.
Twaalf maal met elkaar de diepte in.
Ik zie je.
Mar van der Veer

Contactpersoon: de scriba.